tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tervasärken Juri  "Luca"


Noniin. Nyt on taas aikaa kirjoitella tännekin, kun sattuu olemaan sadepäivä, enkä jaksa lähteä tallille. Provinssirockista kerron seuraavassa postauksessa, jonka teen yhdessä kaverini Iitun kanssa. Saatte siis tietää reissusta kahdesta eri näkökulmasta :) Ja siitä onkin kerrottavaa ja rutkasti kuvia!

Sitten itse asiaan. Meidän edellinen sekarotuinen hirvikoira x karhukoira sekoitus nimeltään Myrsky menehtyi yhtenä yönä keväällä. Syy luultavasti sisäinen verenvuoto. Otimme koko perhe asian melko raskaasti, sillä se oli ollut meidän perheenjäsen jo viisi vuotta. Lisäksi oli surullista, että se joutui lähtemään jo niin nuorena, sillä se oli loistava metsästäjä, agilitykoira, sekä ystävä. Jäämme totisesti kaipaamaan sitä pikkuista, eikä kukaan koira voi viedä sen paikkaa sydämestäni. R.I.P Myrsy <3

Kuitenkin päätimme, että on aika jatkaa eteenpäin. Aloimme pikkuhiljaa etsiä ilmoituksia netistä ja lehdistä, sillä Isäni kuitenkin tarvitsisi syksyllä jo uuden metsästyskaverin. Saimme tietää kasvattajasta, jolla on oma kenneli Lieksassa. Hänellä oli sukulaisia täällä meillä päin, joten jos kuvien perusteella pystyisimme päättämään, hän voisi tuoda koiran mukanaan, kun tulee sukulaisiaan tapaamaan.

Hän lähetti meille useita kuvia, mutta silmiini erityisesti pisti tummin uros, jolla oli mielestäni aivan ihanat silmät ja valloittava ilme. Sanoin isälleni, että se tulisi olemaan meidän koiramme. Teimme siis ostopäätöksen ja parin viikon päästä tästä se tuotiin meille (17.6.2012). En itse ollut silloin paikalla, mutta se oli ollut todella väsynyt pitkän matkan jälkeen ja heti ruoan ja iltalenkin jälkeen se oli nukahtanut.

Luonteeltaan Luca on erittäin sosiaalinen ja ystävällinen. Kuitenkin se on vielä hieman pelkuri ja ei siksi uskalla lähteä kovin kauaksi ihmisten luota. Se tottelee jo hyvin nimeään ja tulee kutsusta luokse. Opetin sen tänään istumaan ja huomasin, että se on todella nopea oppimaan uusia asioita. Hihnassa se kulkee hyvin ikäisekseen, vaikka välillä saattaa protestoidakin.

Lucasta siis tulee pääasiassa metsästyskoira, mutta silloin, kun ei ole metsästysaika, ajattelin käydä sen kanssa erilaisilla kursseilla (agility & toko) , sekä mahdollisesti myös näyttelyissä. Saa nähdä, mihin siitä pikku rääpäleestä on :)















<3:llä Helena

2 kommenttia:

  1. niin on, mut elävänä se on vielä söpömpi!:D sun täytyy totisesti tulla katsomaan sitä =)

    VastaaPoista