maanantai 27. helmikuuta 2012


             WANHOJEN TANSSIT 2012

Heipsan taas!:) Tein nyt tästä mielenkiintoisesta aiheesta postauksen, sillä moni kavereistani ehdotti, että tämä aihe voisi olla kiva. Wanhojen tanssit ovat unohtumaton kokemus ja se on osa syy, miksi halusin lukioon. Nyt saatte kuulla pientä yksityiskohtaa myöten, mitä ihanaan prinsessa päivääni kuului 17.2.2012.

Heräsin viiden jälkeen suihkuun ja vetäisin päälleni lökärit ja t-paidan. Vielä olisi aikaa, kunnes pitäisi lähteä kampaajalle. Pesin hampaani ja harjasin hiukseni, johon suihkautin vielä kosteuttavaa suihketta, koska hiukseni joutuisivat kuitenkin kärsimään kihartimien ja hiustenkuivainten ansiosta. Sen jälkeen suunnistin keittiöön, jossa söin melko vahvan aamupalan, koska en ollut varma, milloin voisin / pystyisin syömään seuraavan kerran.

Kampaajalle lähdimme kuuden jälkeen.Suunnittelimme aluksi vielä kampaajan kanssa, miten laitamme koristeet kampaukseeni ja sitten hän alkoi tehdä kampaustani. Kampauksen laitossa meni n. 1 ½ tuntia ja sillä aikaa luin hermostuneena lehtiä, vaikka en edes tiennyt, mitä niissä luki. Kampauksen jälkeen kampaaja auttoi minulle hameen päälle ja vasta, kun hame oli päällä, tajusimme, että sukkahousut olisi kannattanut laittaa ennen. Kuitenkin onnistuin jotenkin taiteilemaan onneksi ne jalkaani.

Ajoimme kovalla kiireellä meikkaajalle kauneushoitola Sabrinaan, josta oli onneksi vain muutaman minuutin ajomatka koululle. Onneksi meikkaaja oli nopea ja saimme meikin valmiiksi klo 9.05 mennessä. Koululla piti olla viimeistään kello 9.15, joten jouduin pitämään kiirettä. Onneksi ehdin kuitenkin viimisiin harjoituksiin. Oli tosi ihanaa katsella, kun koko sali oli täynnä kauniita pukuja ja kaikki hymyilivät innoissaan. Olihan tätä päivää odotettu jo pikkutytöstä asti.

Viimeisten harjoitusten jälkeen meistä otettiin ryhmäkuvia ja yksittäis kuvia ja sen jälkeen oli vuorossa lounas. Arvaatte varmaan, että en oikeastaan mitään saanut syötyä. Ehkä perunan ja pari lihapullaa. Uskokaa tai älkää, mutta syöminen on muutenkin tuskallista, kun hame on niin tiukalla kuin saa (ettei tippuisi päältä) ja saat juuri sen verran henkeä, kuin tarvitset.

Paniikki iski viimeistään siinä kun oli vuorossa esitys koululle. Kun minut ja parini esiteltiin suurelle yleisölle, oli sellainen olo, että olisin halunnut vain juosta pois. Tanssi kuitenkin sujui hyvin lukuunottamatta sitä, että hameeni oli hieman liian pitkä ja ompelijat joutuivat korjailemaam sitä ennen iltajuhlaa. Pieniä mokia tietenkin sattui, mutta ei niin suuria, että yleisö niitä olisi huomannut.





Koululle esittäytymisen jälkeen kaverini tulivat kuvailemaan minua ja kavereitani ja harmiksi jouduimme aika pian jo lähtemään koululta, sillä olimme luvanneet tanssia myös ala-asteella. Ala-asteella ei enää jännittänyt niin paljon, sillä tiesin, että he eivät niinkään katsoneet suoritustamme, vaan meidän kauniita pukuja. Oli ihanaa tanssia rennosti ja kaikki meni hyvin. Oli myös hauskaa, että muutamat pikkutytöt tulivat halaamaan minua ja kaveriani tanssin jälkeen :).

Kello oli noin yksi, kun lähdimme ala-asteelta ja vuorossa oli parin tunnin tauko. Kaverini äiti tuli hakemaan meidät ja menimme hetkeksi heille lepäilemään, sillä itse asun 10km päässä koululta, joten en viitsinyt kotiin saakka lähteä. Oli ihanaa ottaa korkkarit hetkeksi aikaa pois jalasta ja mennä pötköttämään hetkeksi aikaa sängylle. En uskonut, että hienona naisena oleminen oli niin rankkaa.

Kolmelta meillä oli vuorossa wanhojen päivällinen, joten ennen kolmea aloimme valmistautua kaverini kanssa. Kiharrin hiuksiani paremmin, koska ne näyttivät pelottavasti siltä, että alkaisivat suoristua. Sujautimme korkkarit takaisin jalkoihimme ja lähdimme kohti seurahuonetta.

Aluksi meille tarjoiltiin alkudrinkit, jotka maistuivat tosi hyviltä. Seuraavaksi meillä oli varsinainen päivällinen, johon kuului omavalintainen annos. Itse söin sellaista lohijuttua :) Jälkiruoaksi meille oli vielä jätskiannokset, jotka saimme juuri ja juuri syötyä. Ihme, ettei hameet revenneet. Tässä kuva päivällisen tunnelmista:



Päivällisen jälkeen oli myös kuvailua ja saimme myös upeita kaveri kuvia :) Odotan innolla niiden saapumista! Pian sen jälkeen lähdimme taas kaverilleni ruokalevolle ja luojan kiitos tauko oli niin pitkä, että saimme ottaa hameet hetkeksi pois päältä!

Kello läheni pelottavasti jo kuutta ja oli meikin ja kampauksen viimeistelyn aika. Kiristimme mekot tarpeeksi tiukalle, etteivät ne tippuisi päältä ja tarkistimme, että hameet eivät olleet liian pitkiä. Sitten vedimme muutamaan kertaan syvään henkeä ja matkasimme takaisin koululle ja vuorossa oli päivän kohokohta; Iltajuhla.

Pukuhuoneessa oli valtava tungos, ihmiset juoksivat ja kiiruhtivat eri suuntiin, osa oli hermostunut, osa ei. Ihmisiä alkoi kertyä katsomoon ja jännitys vain kasvoi. Me tytöt kokoonnuimme peilisaliin odottelemaan ja meidän tanssinopettajamme jakoi viimehetken ohjeita. Hänen kannustuksensa rauhoitti meitä hieman ja pian sen jälkeen alkoi Bolognese soimaan ja oli aika aloittaa iltajuhla.

Iltajuhlastakin säästyttiin ilman pahempia ongelmia ja kaikki muistivat tanssit. Meillä oli myös "speciaalina" wanhojen laulu, joka oli tänä vuonna Haloo Helsingin maailman toisella puolen. Toisena speciaalina oli wanhojen tekemä oma tanssi, jossa tanssittiin mm. JVG:n , JLO:n , LMFAO:n, Jukka Pojan ja Pojun - Poika saunoo - biisien tahdissa. Lopuksi saimme myös hakea porukoitamme tanssimaan.





Iltajuhlan jälkeen tulikin kiire, sillä piti siivota juhlapaikka, sekä vaihtaa bilevaatteet päälle ;). Siinä meni onneksi vain tunti ja vähän ennen kymmentä pääsimme lähtemään jo bussilla kohti jatkopaikkaa. Jatkoista ei sitten sen enempää, siellä tapahtui vähän kaikenlaista, mutta en viitsi niistä tässä kertoa. Kuitenkin, tässä tiivistettynä koko päivä, en vaihtaisi sitä mihinkään. Niin ihanaa se oli, vaikka se tuottikin paljon stressiä ja rahan menoa. Suosittelen!:)

:llä Helena



                                            

1 kommentti: